Houtrot repareren is belangrijk onderhoud

houtrot reparerenHoutrot repareren is belangrijk om verdere rot te voorkomen. Het weer is van grote invloed bij het optreden van houtrot. In een land als Nederland, met het vochtige klimaat en de vele neerslag, kan houtrot snel zijn intrede doen. Houtrot repareren is dan ook een belangrijk onderdeel van het schilderonderhoud. Houtrot treed vaak op in scheuren in het hout, openstaande verbindingen en op plekken waar de beglazingskit niet goed gehecht is aan het glas. U kunt houtrot herkennen aan een bruinzwarte verkleuring in het hout, oneffenheden of bubbels in de verflaag, zachte plekken in het hout die u gemakelijk in kunt drukken of wanneer deuren of ramen beginnen te klemmen, doordat deze uitzetten door vocht.

Houtrot repareren: De werkwijze

Houtrot repareren kan op 2 manieren. Men kan de houtrot verwijderen en de ontstane schade opvullen met bijvoorbeeld speciale plamuur, om vervolgens het onderdeel te schuren en overnieuw te schilderen. Wanneer de houtrot te ver doorgetrokken is en opvullen niet mogelijk dan zal het houtrot repareren op een andere wijze moeten plaatsvinden.

Het gehele of een deel van bijvoorbeeld het kozijn zal vervangen moeten worden met een nieuw stuk hout, om vervolgens vastgezet te worden. Vervolgens wordt dit overgeschilderd. Hierna is er van het houtrot niets meer te zien. Houtrot repareren is dus nodig om grotere schade te voorkomen. Niemand wil een geheel kozijn laten vervangen.  Houtrot repareren is een speciaal klusje, wat het beste uitgevoerd kan worden door een vakman. Wanneer dit niet op de juiste manier gedaan wordt kan de houtrot weer snel zijn intrede doen, wat er voor zorgt dat de houtrot niet gestopt wordt en de schade zich wederom kan verspreiden.

Wij kunnen uw houtrot repareren. Wij komen altijd kijken om de schade op te nemen en om de mogelijkheden met u te bespreken. Een offerte is altijd vrijblijvend en wij geven u graag advies.

Stel een vraag Afspraak maken